Det beste reisekortet - nyt fordeler mens du reiser
Oppdatert: 23:05, 31/08/2023
Nordmenn elsker å reise ut i verden å se nye plasser, bli kjent med andre kulturer og shoppe varer vi ikke så lett finner på våre breddegrader. Takket være stor konkurranse blant ulike flyselskaper er det fult mulig å finne veldig gode tilbud på reiser verden rundt og med de beste reisekortene blir turen enda rimeligere.
Det er mange tilbydere av ulike reisekort så det kan være krevende å finne det beste kortet for deg og ditt reisemønster, men det er derfor vi er her. Vi har vurderte ulike reiskort og gjør det lett for deg å finne deg beste reisekortet for deg!
Beste reisekort i september 2023
Ulike rabattkort og medlemskort som gir deg fordeler når du handler har formelig eksplodert de senere årene og ettersom nordmenn reiser stadig mer, har det antall reisekort økt betraktelig. Som alle andre typer fordelskort kommer også de ulike reisekortene med med ulike avtaler, gebyr og avgifter.
Hvilket kort som passe deg og ditt reisemønster best kan du lett finne ut av ved å endre på ulike kriterier som er viktig for deg når du skal velge et reisekort som dekker alle dine behov og sikrer deg de aller beste tilbudene.
Ikano Visa
Maks kreditt
100 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
24,93 %
Betalingsutsettelse
50 dager
*Eksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 21,99 %, kostnad 1846 kr, totalt 16 846 kr.
Re:member Black
Maks kreditt
150 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
27,86 %
Betalingsutsettelse
45 dager
Santander Gebyrfri Visa
Maks kreditt
100 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
23,40 %
Betalingsutsettelse
50 dager
TF Bank Mastercard
Maks kreditt
150 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
26,69 %
Betalingsutsettelse
43 dager
Morrow Bank MasterCard
Maks kreditt
100 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
24,73 %
Betalingsutsettelse
50 dager
**Brukersteder registrert som e-handelsvirksomheter av Mastercard
Resurs Gold Mastercard
Maks kreditt
75 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
26,25 %
Betalingsutsettelse
60 dager
Bank Norwegian Visa
Maks kreditt
150 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
23,10 %
Betalingsutsettelse
45 dager
**Gjelder kjøp inntil kr 150 000 per kalenderår.
Hva er et reisekort?
Reisekort kan i utgangspunktet være to typer kort. Det kan være er rent rabattkort fra NSB, lokal bus selskap eller på trikken, men det kan også være et kredittkort som sikrer deg både poeng og rabatter på en rekke ulike tjenester relatert til reisevirksomhet.
I denne artikkelen er det kredittkortene vi skal fokusere på og om du aldri har tenkt på å skaffe deg et reisekort kan vi trygt anbefale at du henger med videre, for ikke bare kan du oppnå enorme rabatter, men du kan også tjene poeng nok til å reise helt gratis med fly verden rundt og det helt uten å sette deg på et fly! uten å først fly verden rundt.
Mange tenker at et reisekort kun kan sikre deg rabatter og gode avtaler når du bestiller reiser, eller er ute på reisefot, men det er helt feil. Gode reisekort vil først og fremst gi deg poeng hver gang du bestiller er flyreise, men med det riktige kortet kan du også sikre deg rabatt på en rekke ulike tjenester og varer, i tillegg til poeng som du siden kan bruke til å betale flyreiser, hotell opphold, leiebil etc.
Bonusjegere som virkelig har satt seg inn i godene de beste kortene gir deg og utnytter muligheten til det fulle kan tjene flere hundre tusen poeng, og fly nærmest gratis.
Hvordan fungerer et reisekort?
Reisekort med kreditt fungerer akkurat som dine andre kredittkort, det er bare at reisekortet i tillegg til en rekke rabatter også lar deg tjene bonuspoeng hver gang du bestiller flyreiser og hotellopphold hos bestemt hotelkjeder.
For at du skal kunne få alle de ulike rabattene og bonuspong trenger du bare å passe på at du betaler for deg med reisekortet ditt. Så lenge du gjør det vil alle rabatter og bonuspoeng bli regnet ut med en gang.
Regningen får du noen uker senere og så lenge du betaler innen den rentefrie betalingsperioden er over, vil det kun koste det et mindre termingebyr. Så lenge du bruker kortet ditt relativ aktivt vil du uansett oppnå gode besparelser selv om du må betale et mindre gebyr.
Fordeler med reisekort
Mange kjenner nok til reisekort som SAS Eurobonus og Norwegians Flyr program som begge gir deg bonuspoeng hver gang du reier med selskapene eller deres partnere. SAS har med sitt Star Alliance Program en stor fordel over andre selskaper etter som du kan tjene poeng uansett hvilket selskap under Star Alliance du flyr med, men stort sett har alle flyselskap tilbud om bonusprogram, så det gjelder bare å finne det programmet som passer deg best.
Det er selvsagt heller ikke noe i veien for å ha flere reisekort om det er det som passer deg best. Det kan for eksempel være at et reisekort gir deg de beste fordelen på innenlandsflyvninger, mens et annet sikrer deg masse poeng på utenlandsturer.
Når man snakker om generell cashback snakker vi om kreditkort som gir deg en viss cashback uansett hva, eller hvor du handler. Du kan med andre ord få cashback når handler både drivstoff, eller kjøper det en kopp kaffe på vei til jobb.
Kredittkort med generell cashback kan høres veldig forlokkende ut, men det er viktig at du skjønner at dette er også kredittkortene med den laveste cashback raten. Med andre ord vil kredittkortselskapet trekke fra et mindre pengebeløp på dine faktura en hva andre kredittkort med mer spesifikke cashback løsninger vil gjøre.
Så lenge kredittkortselskapet gir deg en god periode med rentefri betalingsutsettelse og ikke krever gebyr hver gang du bruker kortet, er dette gode kort for deg som ikke vil bruke for mye energi i det daglige på å jakte de beste cashback tilbudene.
Kredittkort fra Bank Norwegian er et godt eksempel på et kredittkort med generell cashback. De gir deg 1 prosent cashback uansett hva det er du bruker kortet til i form av såkalte CashPoints som du siden kan bruke til å betale for flybilletter eller andre tjenester hos Norwegian. Handler du for 100.000 kroner på kredittkortet i løpet av et år, får du alltså cashback på 1.000 kroner som du kan bruke hos Norwegian. På ingen måte et dårlig tilbud om du flyr mye med selskapet.
Hvordan kan du samle bonuspoeng?
Tiden da den eneste måten du kunne samle bonuspoeng på var ved å fly er for lengst over. I jakten på flere kunder har stadig flere flyselskap inngått avtaler med ulike partnere og du kan i dag tjene bonuspoeng ved å fylle bensin og diesel, kjøpe matvarer, bo på hotell, leie leiebil, kjøp av møbler, bleier, frukt og grønt, i tillegg til flyreiser, setereservasjon, ekstra bagasje og så videre.
Det er nesten ikke grense for hva du kan kjøpe og samtidig sikre deg bonuspoeng du kan bruke på reiser. Når man ser nærmere på alle mulighetene du har for å samle bonuspoeng med de riktige reisekortene er det ikke tvil om at mange av oss kan sikre oss betydelige rabatter neste gang vi skal ut å reise. Tross alt, hvem tenker over at man kan spare penger på neste sommerferie når man handler bleier, matvarer og bensin?
Hva bør du tenke på når du velger reisekort?
Når du skal velge deg et reisekort er det mye å tenke på om du ønsker å få mest mulig ut afv kortet.
Trenger du reiseforsikring?
Om du ikke har reiseforsikring eller ønsker en bedre forsikringsavtale bør du sjekke hva de ulike reisekortene gir deg av rabatt. Det er ikke uvanlig at du kan oppnå opptil 50 prosent rabatt med de beste kortene.
Vil du tjene bonuspoeng?
Hvor mange bonuspoeng og du får og på hvilke varer vil variere mye fra et reisekort til et annet, så om målet ditt først og fremst er å samle opp bonuspoeng til nye reiser bør du sjekk nøye hvor mange poeng du kan tjene, og ikke minst hvor lang tid du har på deg til å bruke poengene før de går ut på dato.
Bor du mye på hotell?
Om du reiser mye og dermed bor mye på hotell er det visse reisekort som er bedre en andre. Hvor mye rabatt du kan oppnå og hos hvilke hotellkjeder variere mye, så sjekk dette nøye og vær sikker på at hotellkjeden du foretrekker er dekket av det bestemte reisekortet.
Hvilke rabatter er viktigst for deg?
Med ulike reisekort kommer ulike rabattavtaler. Du kan oppnå rabatt på alt fra matvarer, til bleier, klør, drivstoff, møbler, briller og forsikring med mer til. Det er ikke uvanlkig at et og samme reisekort kan sikre deg rabatt hos mer en 200 ulike butikker og tjeneste tilbydere så sjekke at butikker og tjenester du bruker mye er inkudert.
Hvor handler matvarer?
Nå er det ingen menneskerett å reise verden rundt, men vi trenger alle en pause i ny og ned og er du dyktig på å planlegg å bruker det riktige reisekortet kan du tjene et enormt antall bonuspoeng hver gang du handler matvarer og andre essensielle varer. Bare ta Trump kortet som et eksempel. Det kan brukes hos alle butikker som er del av Norgesgruppen og alle poengene du tjener kan siden overføres til ditt eget Eurobonus kort, som du igjen kan bruke til å betalt for flyreiser hos SAS, Widerø, Lufthansa og en rekke andre flyselskap som er del av Star Alliance.
Hva kan jeg bruke bonuspoeng på?
Desto mer du bruker reiskortet ditt, desto flere bonuspoeng vil du samle opp og det er ikke bare reiser flyreiser du kan bruke poengene på. For utenom rabatt på flyreiser kan du også bruke dine bonuspoeng for å betale for, eller oppnå rabatt på valg av sete, ekstra bagasje, fast track og for å betale for utvalget varer ombord på flyet.
Hvordan bonuspoeng kan brukes vil dog kunne variere på ulike kort og det er også de som gir deg rene verdikuponger som du kan bruke til å betale for varer og tjenester du kjøper hos deres partnere.
Reisekort med eller uten kreditt
Når vi snakker om reiskort som kan hjelpe deg tjene bonuspoeng snakker vi om rene bonuskort som Eurobonus fra SAS, Norwegian kortet, eller Flyr+ kortet. Alle sammen gir de deg bonuspoeng når du bestiller reiser, bagasje og ulike tjenester fra flyselskapene.
Løningen er ypperlig for alle som fly ofte, men for deg som flyr mindre er det best å se på et reieskort sok også er et kredittkort. Det finnes en rekke slike kort deriblant Bank Norwegian, SAS Eurobonus MasterCard og Trumf Visa-kort, med flere.
Om du bestiller deg et kort som dette kan du ikke bare få opptil 40 dager rentefri betalingsutsettelse, men du kan altså også tjene bonuspoeng på alt fra drivstoff til bleier og møbler. Desto mer du handler desto flere poeng får du og desto mer kan du spare neste gang du skal ut å fly.
Mange er nok litt bekymret for å bruke kredittkort da renten på denne typen kort ofte er veldig høy, men du trenger kun tenke på det om du ikke betaler innen den rentefrie betalingsperioden er over. Så lenge du betaler innen, eller på forfallsdato vil det ikke koste deg mer enn et fakturagebyr å bruke kortet og med tanke på alle rabatter og bonuspoeng, er det en liten pris å betale.
Reisekort knyttet til en bestemt selskap
Ettersom de aller fleste flyselskap har sine egne reisekort og mange av dem også tilbyr sine egne kort med kreditt, må du passe på at du får deg et reisekort som gir deg rabatt og bonuspoeng hos det flyselskapet du oftest bruker.
Det er stort sett veldig lett å få både rabatter og bonuspoeng med reisekort, men det kan også være visse regler du må passe på å følge. Som hos Norwegian for eksempel som kun gir deg bonuspoeng på reiser du bestiller hos Norwegian selv.
På den andre siden har du kort som SAS Eurobonus MasterCard, som gir deg poeng hver gang du bestiller en reise hos SAS, Widerøe, Lufthansa, Thai, Turkish Airlines, Air China, Air Canada, ANA, Eva Air, Brussels Airline, United Airlines og TAP Air Portugal med flere. Så lenge flyselskapet er medlem av Star Alliance vi du på bonuspoeng på alle reiser.
Fordeler og ulemper med reisekort
Nå er det stort sett utelukkende fordeler med reisekort som sikrer deg både bonuspoeng og rabatter på varer og tjenester, men som med det alle meste i dagens samfunn er det også visse ulemper.
Fordeler med reisekort
- Du kan tjene bonuspoeng hos utallige flyselskap
- Du kan bruke dine bonuspoeng til å betale for reiser og ekstra tjenester
- Du kan tjene bonuspoeng hver gang du kjøper dagligvarer, møbler, bleier og drivstoff med mer.
- Du kan oppnå rabatt hos kjente hotellkjeder over hele verden
- Du kan få reise- og avbestillingsforsikring helt gratis
- Skal du på bilferie kan du få rabatt på bensin og diesel
- Samler du opp nok poeng kan du fly tilnærmet gratis
- Du kan få opptil 55 dager rentefri betalingsutsettelse
Ulemper med reisekort
- Det er ikke alle reisekort som tilbyr like mye rabatt og bonuspoeng
- Reisekort er ofte kun gyldig hos bestemte flyselskap
- Ikke alle reisekort lar deg spare opp bonuspoeng i over 12 måneder
- Enkelte bensinkort kommer med årlig gebyr
- Om du ikke betaler innen forfall risikerer du veldig høy rente
Hvem passer reisekort for?
Reisekort passer egentlig alle personer som reiser med fly. Om du er ute å flyr hver uke, eller om du stort sett bare flyr et par ganger i året har ingenting å si ettersom du unnsett vil kunne tjene bonuspoeng og motta rabatt på ulike varer. Eneste forskjellen av betydning er at du naturligvis får mer poeng og rabatter desto mer du bruker kortet.
Det sagt bør du sjekke nøye hvilke rabattavtaler de ulike reiekortene gir deg. Det er ikke noen poeng i å bestille et reisekort som ikke gir deg rabatt på varer og tjenester du bruker til vanlig. Spesielt ikke om du velger det et kort med årsgebyr. Årsgebyret er ikke spesielt høyt, men om du ikke bruker kortet er det lite poeng i å betale avgifter.
Det virkelig fine med reiskort er at du i dag har en rekke ulike kort å velge mellom og alle som en er garantert å finne et reisekort som vil gi en rabatt på utvalgte varer vi kjøper i det daglige. Det finnes tross alt alt reisekort med over 200 ulike partnere så om du kjøper varer som drivstoff, møbler, dagligvarer, bleier, briller, forsikringer, hotellopphold og en flyreise i ny og ned er reisekort også for deg.
Hvordan søke om Reisekort?
Mange av oss unngår å søke om reisekort da vi tror prosessen er komplisert, eller at vi ikke har inntekt nok til å få innvilget et reiskort med kreditt, men du bør la slike tanker ligge å heller søke andre om andre kort om det skulle være at noen gir deg avslag.
Søknadsprosessen er stort sett veldig enkel og du kan søke direkte via oss. Det er bare å gå opp til toppen av denne siden hvor du finner oversikten over anbefalte reisekort. Klikk på søk knappen og vi sender deg direkte til søknadsskjema.
Om du søker et reisekort uten kreditt alle SAS Eurobonus eller Flyr+ er kavet kun at du er over 18 år gammel. Kortet koster heller ikke noen å ha, så det er ingen grunn til at du skal la gode bonuspoeng gå fra deg.
Søker du derimot er reisekort med kreditt er kravene langt stengere, men søknadsprosessen er fortsatt veldig enkel.
For et reisekort som gir det rentefri betalingsutsettelse og en rekke ulike rabatter, vil det stilles visse krav du som søker må oppfylle. Kravene vil variere noen fra en tilbyer til en annen, men om du kan svare ja på følgende spørsmål, er det gode muligheter for at du kan få et reisekort med kreditt.
- Er du over 18 år gammel og bosatt i Norge?
- Har du inntekt på over 150.000 kroner i året?
- Du er uten betalingsanmerkninger de siste tre årene?
Reisekort som også gir deg muligheten for å handle på kreditt med og rentefri betalingsutsettelse har naturligvis langt strengere krav en et kort uten kreditt har, men som du skjønner ut fra punktene over er ikke kravene spesielt strenge og de aller fleste har gode muligheter for å sikre seg et reisekort.
Ulike medlemsnivå
Reisekort er ment som en bonusordning til gode lojale kunder og det er derfor ikke uvanlig at kortene har ulike medlemsnivå som sikrer deg bedre og bedre avtaler ettersom du øker ditt personlige nivå. SAS Eurobonus kortet er et godt eksempel på dette.
Kortet har fire nivå og alle starter som Medlem, før du kan øke i gradene til Sølv, Gull og til slutt Diamant, som gir det de aller beste fordelene.
Ofte stilte spørsmål om Reisekort
Parametere for å velge det beste kredittkortet
Kredittkortene som ble analysert i løpet av 2023 for å skape denne rangeringen hører til flere ulike bedrifter, flere av dem banker, som tilbyr kvalitetsprodukter og tjenester med lave eller ikke-eksisterende avgfiter. For å kunne lage denne rangeringen over de beste kredittkortene, har vi sammenlignet de ulike spesifikasjonene og forskjellige funksjonene som vil være relevante for brukere. Med målet om å forklare disse, vil vi forklare funksjonene i detalj slik at det kan være en avgjørende faktor for en bruker som skal velge ett kort fremfor et annet.
Renter: Kredittkort gjør det mulig for eierne sine å få tilgang til penger som lånes av kredittkortselskapet. Dette lånet er ikke gratis, med mindre et spesifikt selskap tilbyr en rentefri periode og lånet er nedbetalt innen denne perioden er over. Etter den rentefrie perioden, vil en nedbetaling av lånet gjøres på samme måte som andre lån og renter vil bli krevd. For å gjøre finansiering gjennom kredittkort så rimelig som mulig, er det alltid en god ide å sjekke beløpet som skal betales i renter og velge kredittkortet med de laveste rentene som også dekker beløpet som trengs.
For at dette skal vises i rangeringen av hvert kredittkort, har vi gitt den høyeste poengsummen til de kortene med lavest rente. Vi har derimot også tatt med den interessefrie perioden som tilbys i betraktning når vi har gitt kredittkort sine poengsum. Renten som tilhører hvert kort finner du sammen med resten av informasjonen om hvert kredittkort. Denne informasjonen vil oppdateres med jevne mellomrom for å sørge for at det korrekt til enhver tid, og for å kunne by på den beste servicen.
Avgifter: Avgifter er en annen faktor som kan væred med på å avgjøre kostnaden av et spesifikt kredittkort. Det er flere ulike typer avgifter som kan dukke opp avhengig av kredittkortselskapet.
- Årlig avgift
- Ertsatte tapt, stjålet eller skadet kort
- Papir faktura
- Minibank uttak
- Bevegelser i utlandet: Kjøp, minibank uttak, uttak i bank
- Valuta kostnad
Det er også en mulighet at avgifter legges til når kortet utstedes, når raske overføringer ønskes, for mangel av bruk for en bestemt tidsperiode og også andre grunner som alltid bør sjekkes direkte med selskapet. Disse avgiftene er derimot enkle å unngå, noe som er grunnen til at de fleste kredittkortselskap ofte velger å droppe dem, og til og med de som har disse avgiftene vil ha en rekke ulike vilkår du kan oppfylle istedet for å betale.
Når det kommer til topplistene på våre sider, ser du at hvert produkt har en tab tilgjengelig du kan klikke på for å se mer detaljer, inkludert kostnaden av hvert kort og andre relevante funksjoner. En høyere score har blitt gitt til de kortene med lave renter og de som lar sine kunder redusere disse kostnadene eller unngå dem helt.
Maksimal kreditt tilgjengelig: Alle kredittkortselskap setter et maksimalt beløp med penger som kunder har tilgang til så fort de har fått godkjent kortet sitt. Vanligvis vil korteiere ha tilgang til så mye penger som mulig, så et kort med en høyere maksgrense vil kunne være av større interesse. Her er det viktig å være oppmerksom på at den maksimal grensen som settes, vil avgjøres på bakgrunn av hver enkel kunde. Selskapet vil sjekke søkerens profil og avgjøre dette på bakgrunn av inntekt, kredittkort og gjeld.
Selv om ikke alle kunder vil motta mengden som vises på listen, ble kreidttkortene rangert på bakgrunn av denne informasjonen, og den høyeste poengsummen ble gitt til de kortene med høyest kredittgrense.
Fordeler: Et kredittkort kan by på en rekke ulike typer fordeler, sånn som: rabatter på utvalgte butikker, cashback, drivstoff rabatter, forsikring osv. Det er mange forskjellige fordeler et kort kan gi sin bruker. Kunder må også vite hvordan de selv skal bruke kortet og deretter avgjøre den beste fordelen for dem.
Siden vår kredittkortside tilbyr generell informasjon om kort, vil alle fordeler bli rangert sammen, uavhengig av typen rabatt som medfølger. Sidene som er dedikert til kredittkort med cashback eller til reise-kredittkort har tatt med disse fordelene i betraktning for å gi dem en høyere poengsum. Kortene i våre rangeringer viser fordelene for hver kort under detaljer taben.
Med all denne informasjonen, og med kunnskapen om hvilke fordeler som anses å være de viktigste, kan vi avgjøre at alle kredittkort i vår rangering vil bli avgjort av poengsummen de får i hver kategori som er nevnt, i tillegg til viktigheten av hver kategori som er som følger:
- Renter og avgifter: 40%
- Maksimal kreditt: 25%
- Rentefri periode: 20%
- Fordeler: 15%