De beste rabattkortene - få rabatter ved kjøp med ditt kredittkort

Oppdatert: 06:06, 07/02/2024

Om du er opptatt av gode tilbud og liker å spare penger der du kan er det lurt å sjekke alle de ulike rabattkort som du kan søke om i Norge. Utvalget er utrolig stort og det er nesten ikke den vare du ikke kan fa rabatt eller cashback på i disse dager. Vi gjør jobben for deg og hjelper deg sammenligne ulike rabattkort rask og enkelt.

I tillegg til at de tradisjonelle banken tilbyr ulike kredittkort med rabatt avtaler, finnes det også en rekke andre aktører som gjør det samme. Norwegian Bank, Ikano og 356 Direkte Mastercard er bare noen få av aktørene som kan hjelpe deg oppnå rabatter og cashback på både varekjøp, bensin, reiser og andre goder.

Beste rabattkort i februar 2024

Ettersom det er så mange ulike rabattkort på markedet kan det være krevende å skulle finne det kortet som passer best til deg og dine behov, men ikke bekymre deg for det. Våre eksperter følge dette markedet tett og vil til enhver tid holde det oppdatert på de beste kortene og alle deres rabatter og betingelser.

Du kan lett justere listen selv ut fra dine egne behov og ønsker, slik at du alltid får det kortet som passer deg på topp av listen over anbefalte kredittkort med rabatt.

Re:member Black

remember black kredittkort 4.6 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

150 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

27,86 %

Betalingsutsettelse

45 dager

*Eksempel: Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Santander Red

Santander Red kredittkort 4.4 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

17,1 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: Eff.rente 17,1 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1323. Totalt kr 16 323.

FlexiVisa

Santander FlexiVisa kredittkort 4.5 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

24,6 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Slik vurderer vi

Ikano Visa

Ikano kredittkort 4.5 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

24,93 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 21,99 %, kostnad 1846 kr, totalt 16 846 kr.

Slik vurderer vi

Danske Bank 365 Privat MasterCard

Danske Bank 365 Privat MasterCard 4 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

50 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

25.53 %

Betalingsutsettelse

45 dager

*Eksempel: Eff. rente 25,47% kr 25.000 o/12 mnd, kost. 3 207 totalt kr. 28 207

Slik vurderer vi

Hva er et rabattkort?

Kredittkort med rabatt avtaler, eller bare et rabattkort om du vil er et Visa, eller Mastercard som lar deg betale for ulike varer og tjenester uten at beløpet trekkes direkte fra din bankkonto. Ulikheten mellom rabattkort som dette og vanlige bankkort er altså kun det faktum at du låner penger av banken, eller de som har gitt deg kortet og så betaler du dem tilbake senere.

Ofte betaler du faktura for alt du har belastet kortet hver måned, men det finnes også en rekke rabattkort som gir deg opptil fem uker rentefri betalingsutsettelse opp toppen av av du få rabatt på det du har kjøpt.

Således er kredittkort med rabatt en vinn vinn situasjon for deg som forbruker. Du får rabatt på eget forbruk og kan betale alle varer og tjenester via bare en faktura hver måned.

For at du skal få mest mulig utbytte av et kredittkort med rabatt er det viktig at du finner deg et kort med rabatt på så mange varer og tjenester som mulig, men også at kortet har lave, eller ingen årlige kostnader. I Norge finnes det ulike kredittkort med rabatt som er helt gratis å ha, men det finnes også de som krever et årlig kort gebyr som du betaler bare for å ha kortet.

Hvorfor tilby gratis rabattkort?

Mange lurer på hvorfor man får tilbud om gratis rabattkort og hvordan de som utsteder kort tjener penger om det er helt gratis å ha kortet. Dette er et helt naturlig og godt spørsmål du man bør kjenne svaret på før man bestiller et kort.

De som tilbyr kredittkort med rabatt og ikke krever noen som helt årlig gebyr, tjener fortsatt penger ved at de krever et mindre termingebyr, som du må betale når du betaler faktura din. Din tjener også penger på renten når brukere ikke betaler ned hele beløpet innen den rentefrie betalingsperioden er over. Sist men ikke minst kan de også tjene penger via at bedrifter som tilbyr deg rabatt med bruk av kortet, betaler selskapet en liten cashback på dine kjøp.

Butikken du handler hos får gjerne flere kunder ved å tilby en viss rabatt, så dette er en vinn vinn også for dem.

cashback kredittkort

Rabattkort med ulike rabatt avtaler

Det er flere ting du bør tenke over før du skaffer deg et rabattkort. rente , betalingsutsettelse og ulike betingelser er alle viktige punkter å vurdere, men aller først bør du sjekke hvilke rabatter du faktisk får tilbud om.

Alle kredittkort som også fungerer som et rabattkort vil tilby ulike rabattavtaler og det er langt fra alle som vil passe deg og ditt forbruk. Det er for eksempel ikke noen videre poeng i at du anskaffer deg et rabattkort som gir gode avslag på bensin om du ikke eier din egen bil.

Typiske produkter du kan oppnå rabatt på med det riktig rabattkort er matvare, flyreiser, bensin, kosmetikk, hotel opphold, hus og hage, ulike nettbutikker, klær, sko og velvære med mer.

Velger du det riktige kredittkortet med rabatter kan du lett endre opp med ulike rabatt tilbud hos mer en 200 ulike nettbutikker, så det er viktig at du bruker litt tid på å finne det riktige rabattkortet for deg!

Fordeler med rabattkort

Det er mange gode grunner til å anskaff det et kradittkort med gode rabatt avtaler og cashback. Tror alt, hvorfor skal du betale mer for en vare eller tjeneste en hva du absolutt må? Nordmenn er ofte litt for spe og forsiktig, og vi er ikke vandt med å prute på priser når vi handler.

Det vil si vi er ikke vandt med å prute i hjemme i Norge, men så snart vi kommer til utlandet har vi ingen problemer med å prute på det aller meste av produkter og tjenester. Med en godt rabattkort trenger du ikke lengre tenke over om du har fått den beste prisen eller ikke, ettersom du får rabatt så fremst du betaler med kredittkort ditt.

Hvor mye du får i rabatt er allerede bestemt på forhånd og det er ikke uvanlig at du kan få over 20% rabatt på enkelte varer og tjenester.

De største fordelene med å bruke er rabattkort

Få opptil 25% rabatt med kredittkort med rabatt

Avhengig av hvilket rabattkort du velger å søke om kan du få opptil 25% på en rekke varer. Om du liker å handle på nett, hvor prisene allerde er bedre en i butikker, kan du med et godt kredittkort med rabatt, raskt ende opp med å betale tett på 40% mindre en du gjor i en butikk

Gratis betalingsutsettelse

Alle kredittkort tilbyr rentefri betalingsutsettelse og det er ikke uvanlig at du kan handle nå og betale først om 50 dager. Det er dermed ikke bare rabatten du oppnår med kredittkort som dette, men også muligheten for å utsette betaling av varer i flere uker i perioder hvor du har mye ekstra utgifter.

Få et Visa eller Mastercard helt uten gebyr

Visa og Mastercard er verdens to største utstedere av kreditt- og bankkort. Har du et kort fra Visa eller MAstercard kan du betale for varer og tjenester over hele verden, i tillegg til at du kan ta ut penger i flere millioner minibanker over hele kloden. Alle banker tilbyr deg et bankkort fra Visa, eller Mastercard, men de kommer nesten alltid med årlige avgifter. Med de beste rabattkortene kan du få et kort helt gratis og du trenger heller ikke tenke på årlige kortavgifter.

Spar penger på sko, kløt, mat, reiser, bensin og mer til

Uansett hva det er du ønsker å spare penger på kan du gjøre det med et rabattkort. Som nevnt vil antall rabatter og størrelsen på enhver rabatt være ulike fra kort til kort, men du kan uansett se fram til gode rabatter på alt fra dagligvarer og bensin, til reiser, hotel, klær, kosmetikk og solbriller med mer.

Ulemper med rabattkort

Det er ikke lett å tenke seg til at det kan være ulemper med et kredittkort som også gir deg rabatt på ulike varer, men før du bestemmer det for å bestille et rabattkort bør du også tenke over følgende.

Gebyr og kostnader

Det er ikke vanskelig å finne deg et kredittkort, eller rabattkort som er helt gratis å motta, men nesten alle kort kommer med ulike former for gebyr og kostnader. Det kan være at du må betale årlig kort avgift, som du betaler bare for å ha kortet i pengeboken din. Andre gebyr du kan møte på er etableringsgebyr og fakturagebyr, i tillegg til høye renter om du ikke betaler i tide.

Begrenset med rabatt avtaler

Det er ikke mangel på gode rabattkort i Norge, men det er ikke alle som gir deg like mye rabatt. Du bør derfor alltid sjekke nøyaktig hva og hvor du får rabatt slik at du er sikker på at du bestiller et kort du faktisk vil ha glede av. Enkelte kort vil også endre ulike rabatt avtaler ut fra tid på året. Du kan med andre ord få god rabatt på klær hos fks. Cubus i mai, men ikke i juni.

Høye renter

Rentefri betalingsutsettelse på mellom 30 og 50 dager er helt vanlig, men vær oppmerksom på at om du ikke betaler i løpet av denne perioden vil det påløpe renter som er langt høyere en hva mange brukere er oppmerksom på. Det er derfor avgjørende at du sjekker renten som følger kortet og gjør ditt ytterste for å betale innen fristen. Om du ikke gjør det kan du raskt ende opp med å betale mer i renter en du har oppnådd i rabatt.

Hvem passer rabattkort for?

Rabattkort er noen alle i Norge som er over 18 år gammel bør vurdere å anskaffe seg. Uansett hvor høyt ditt personlig forbruk er hver måned er det mye penger å spare med det rette kortet. Mange tenker at kredittkort med rabatt bare er for personer med dårlig økonomi, eller de som har et ekstremt høyt forbruk, men det stemmer ikke.

Alle kan nyte godt av ulike rabattkort som kan sikre en rabatt på alt fra bensin, til klær, mat, briller og netthandel. Om du er i tvil om at rabattkort er for deg, spør deg selv dette.

Liker du å betale mer for varer og tjenester en hva du absolutt må? Om svaret er nei, som det trolig er kan du føle deg trygg på at et kredittkort med ulike rabatter også er for deg!

Hvordan får du rabatt med rabattkort?

Hvordan et rabattkort fungerer i praksis vil variere noen fra kort til kort. Grunnen er at ingen kort er helt like og det er en rekke ulike rabatter du kan motta. Alle kort vil gjøre det helt tydelig hvilke produkter og butikker du kan motta rabatt hos. I tillegg vil de gjøre det tydelig hvor mye rabatt du kan oppnå.

Rabatten blir så trukket fra på faktura du mottar fra selskapet som har gitt deg kortet. De aller fleste kort vil ha en begrensning i hvor mye rabatt du kan motta i løpet av et år, så selv om kortet sier 25% på all netthandel, er det ikke uvanlig at det maks kan motta opptil 2.000 kroner i rabatt i løpet av 12 måneder.

Det er heller ikke uvanlig at enkelte kort som gir deg rabatt på utvalgte varer og tjenester ikke kommer i for av kroner og øre, men heller som avslag/gratis varer neste gang du handler hos samme butikk/selskap. Vi foretrekker nok alle en ren rabatt i kroner og øre, men om du handler mye på samme sted er gratis varer, eller økt rabatt neste gang fortsatt et godt tilbud.

Rabatt kan også komme i form av poeng, som du siden kan bruke til å betale for varer. Det kan for eksempel være at du får 10% rabatt og i tillegg får 10 poeng for hver hundre kroner du handler for. Ettersom du handler og sparer opp poeng, vil du siden kunne bruke poengene på å betale for varer.

Hvordan søke om rabattkort?

Som du kan se i oversitken vår lengre opp på siden er det ikke mangel på gode tilbud i Norge når det kommer til ulike kredittkort og rabattkort, så før du bestemmer deg bør du bruke muligheten til å endre innstillinger på listen slik at du finner det kortet som passer deg best.

Når du har funnet et kort du føler passer deg best er det bare å klikke på linken som tar deg rett til søknadsskjema. Selve søknadsprosessen er relativ lik uansett hvilket rabattkort du søker om å du må blant annet opplyse om standard ting navn, adresse, epost, inntekt og gjeld. Det tar bare noen få minutter å fylle ut en søknad og så fremst du gir korrekt opplysninger på alt de ber om, kan du forvente å få svar i løpet i løpet av kort tid.

Om din søknad godkjennes vil korte bli sendt ut så snart alle papirer er signert. Stort sett kan du forvente å ha ditt nye rabattkort i løpet av 7 til 10 dager og du er klar til å handle med rabatt hos alle butikker som har avtale med kortselskapet. .

Ofte stilte spørsmål om rabattkort

Parametere for å velge det beste kredittkortet

Kredittkortene som ble analysert i løpet av 2023 for å skape denne rangeringen hører til flere ulike bedrifter, flere av dem banker, som tilbyr kvalitetsprodukter og tjenester med lave eller ikke-eksisterende avgfiter. For å kunne lage denne rangeringen over de beste kredittkortene, har vi sammenlignet de ulike spesifikasjonene og forskjellige funksjonene som vil være relevante for brukere. Med målet om å forklare disse, vil vi forklare funksjonene i detalj slik at det kan være en avgjørende faktor for en bruker som skal velge ett kort fremfor et annet.

Renter: Kredittkort gjør det mulig for eierne sine å få tilgang til penger som lånes av kredittkortselskapet. Dette lånet er ikke gratis, med mindre et spesifikt selskap tilbyr en rentefri periode og lånet er nedbetalt innen denne perioden er over. Etter den rentefrie perioden, vil en nedbetaling av lånet gjøres på samme måte som andre lån og renter vil bli krevd. For å gjøre finansiering gjennom kredittkort så rimelig som mulig, er det alltid en god ide å sjekke beløpet som skal betales i renter og velge kredittkortet med de laveste rentene som også dekker beløpet som trengs.

For at dette skal vises i rangeringen av hvert kredittkort, har vi gitt den høyeste poengsummen til de kortene med lavest rente. Vi har derimot også tatt med den interessefrie perioden som tilbys i betraktning når vi har gitt kredittkort sine poengsum. Renten som tilhører hvert kort finner du sammen med resten av informasjonen om hvert kredittkort. Denne informasjonen vil oppdateres med jevne mellomrom for å sørge for at det korrekt til enhver tid, og for å kunne by på den beste servicen.

Avgifter: Avgifter er en annen faktor som kan væred med på å avgjøre kostnaden av et spesifikt kredittkort. Det er flere ulike typer avgifter som kan dukke opp avhengig av kredittkortselskapet.

  • Årlig avgift
  • Ertsatte tapt, stjålet eller skadet kort
  • Papir faktura
  • Minibank uttak
  • Bevegelser i utlandet: Kjøp, minibank uttak, uttak i bank
  • Valuta kostnad

Det er også en mulighet at avgifter legges til når kortet utstedes, når raske overføringer ønskes, for mangel av bruk for en bestemt tidsperiode og også andre grunner som alltid bør sjekkes direkte med selskapet. Disse avgiftene er derimot enkle å unngå, noe som er grunnen til at de fleste kredittkortselskap ofte velger å droppe dem, og til og med de som har disse avgiftene vil ha en rekke ulike vilkår du kan oppfylle istedet for å betale.

Når det kommer til topplistene på våre sider, ser du at hvert produkt har en tab tilgjengelig du kan klikke på for å se mer detaljer, inkludert kostnaden av hvert kort og andre relevante funksjoner. En høyere score har blitt gitt til de kortene med lave renter og de som lar sine kunder redusere disse kostnadene eller unngå dem helt.

Maksimal kreditt tilgjengelig: Alle kredittkortselskap setter et maksimalt beløp med penger som kunder har tilgang til så fort de har fått godkjent kortet sitt. Vanligvis vil korteiere ha tilgang til så mye penger som mulig, så et kort med en høyere maksgrense vil kunne være av større interesse. Her er det viktig å være oppmerksom på at den maksimal grensen som settes, vil avgjøres på bakgrunn av hver enkel kunde. Selskapet vil sjekke søkerens profil og avgjøre dette på bakgrunn av inntekt, kredittkort og gjeld.

Selv om ikke alle kunder vil motta mengden som vises på listen, ble kreidttkortene rangert på bakgrunn av denne informasjonen, og den høyeste poengsummen ble gitt til de kortene med høyest kredittgrense.

Fordeler: Et kredittkort kan by på en rekke ulike typer fordeler, sånn som: rabatter på utvalgte butikker, cashback, drivstoff rabatter, forsikring osv. Det er mange forskjellige fordeler et kort kan gi sin bruker. Kunder må også vite hvordan de selv skal bruke kortet og deretter avgjøre den beste fordelen for dem.

Siden vår kredittkortside tilbyr generell informasjon om kort, vil alle fordeler bli rangert sammen, uavhengig av typen rabatt som medfølger. Sidene som er dedikert til kredittkort med cashback eller til reise-kredittkort har tatt med disse fordelene i betraktning for å gi dem en høyere poengsum. Kortene i våre rangeringer viser fordelene for hver kort under detaljer taben.

Med all denne informasjonen, og med kunnskapen om hvilke fordeler som anses å være de viktigste, kan vi avgjøre at alle kredittkort i vår rangering vil bli avgjort av poengsummen de får i hver kategori som er nevnt, i tillegg til viktigheten av hver kategori som er som følger:

  • Renter og avgifter: 40%
  • Maksimal kreditt: 25%
  • Rentefri periode: 20%
  • Fordeler: 15%
vurdering av kredittkort