Kredittkort på dagen - er det mulig?

Oppdatert: 06:06, 07/02/2024

Kredittkort er en ypperlig måte å låne penger på om du trenger penger raskt, eller du bare ønsker å vite at du har litt ekstra penger i bakhånd om du skulle trenge det, men det mulig å få et kredittkort på dagen? Det er det mange som lurer på, men dessverre er svaret nei. Det er ikke mulig å få et fysisk kredittkort på dagen, du kan derimot på ja på din søknad om kredittkort på dagen.

Kredittkort er en rask måte å låne penger på og det går gjerne langt raskere å søke om et kredittkort en det er å søke om et lån i banken. Det saget er det ikke mulig å få et kort på dagen ettersom kortet må lages før det kan sendes ut til deg via post. Dette tar gjerne noen dager og er alene grunnen til at man ikke kan få kredittkort på dagen.

Det er dog fullt mulig å få innvilget et kredittkort samme dag om du søker ulike kort hos ulike kredittkortselskap som lar deg sende inn en søknad på internett. Å fylle ut en søknad om kredittkort tar bare noen få minutter og det finnes flere selskap som lover deg svar på søknad samme dag.

Beste kredittkort i februar 2024

Kredittkort er en veldig populær låneform i Norge og det finnes en lang rekke banker og kredittselskaper som tilbyr kredittkort til personer som er over 18 år gammel og bosatt i Norge. Hvilket kort som er best avhenger mye av deg som bruker. Alle kredittkort kommer med ulike vilkår, betingelser og ulike rabatt avtaler, så det er viktig at du tar deg tid til å finne det kortet som passer deg personlig best.

I listen under finner du oversikt over anbefalte kredittkort du kan søke på dagen. Du kan lett endre på ulike innstillinger i listen slik at du alltid får det kortet som passer deg på topp av listen. Vi har tatt hensyn til alle de viktigste punktene du bør tenke over for å raskt og enkelt hjelp deg med å finne det beste kredittkortet for deg.

Re:member Gold

remember gold kredittkort 4.7 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

150 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

22,42%

Betalingsutsettelse

45 dager

*Eksempel: Eff. rente 22,42 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 332 kr. Totalt 16 332 kr.

Re:member Black

remember black kredittkort 4.6 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

150 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

27,86 %

Betalingsutsettelse

45 dager

*Eksempel: Eff. rente 27,86 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 593 kr. Totalt 16 593 kr.

Santander Red

Santander Red kredittkort 4.5 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

17,1 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: Eff.rente 17,1 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1323. Totalt kr 16 323.

Ikano Visa

Ikano kredittkort 4.5 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

24,93 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 21,99 %, kostnad 1846 kr, totalt 16 846 kr.

Slik vurderer vi

FlexiVisa

Santander FlexiVisa kredittkort 4.5 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

24,6 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Slik vurderer vi

Bank Norwegian Visa

Bank norwegian kredittkort 4.4 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

150 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

23,10 %

Betalingsutsettelse

45 dager

*Eksempel: Effektiv rente 23,1 %, 15 000 kr over 1 år. Kostnad: 1 764 kr. Total: 16 764 kr.

**Gjelder kjøp inntil kr 150 000 per kalenderår.

Slik vurderer vi

TF Bank Mastercard

tf bank kredittkort 4 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

150 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

26,69 %

Betalingsutsettelse

43 dager

*Eksempel: Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337

Instapay Mastercard

instapay mastercard no kredittkort 4.2 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

16,24 %

Betalingsutsettelse

0 dager

*Eksempel: Eff.rente 19,35%, 45 000, o/1 år, kostnad: 4 356, Totalt: 49 356

Slik vurderer vi

Morrow Bank MasterCard

Morrow Bank kredittkort 4 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

24,73 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: Effektiv rente 24,42 %, 12 000 kr o/12 md, kostnad 1 481 kr, totalt 13 481 kr.

**Brukersteder registrert som e-handelsvirksomheter av Mastercard

Slik vurderer vi

Hva er et kredittkort?

Om du trenger å låne penger i dag har du mange muligheter for å gjøre så. Uansett om du trenger penger til bolig, bil, MC, forbruke eller oppussing av huset kan du søke en rekke banker og finansieringsselskap om lån med eller uten sikkerhet.

Så hvordan passer kredittkort inn i alle disse lånemulighetene? Kredittkort skiller seg først og fremst fra andre typer lån ved at det er et lån uten sikkerhet. Det betyr at de du har kredittkort fra ikke har noen form for sikkerhet for pengene du låner via pant i bolig, bil eller andre eiendeler du har.

Den andre klare ulikheten mellom kredittkort og andre typer lån er at du ikke får pengen du låner overført til din personlige bankkont. I stedet får du et fysisk bankkort med en viss mengde kreditt. Hvor mye kreditt du har på kortet til enhver tid avhenger av hvor mye kreditt du har fått innvilget og hvor mye at kreditten du har belastet kortet til enhver tid.

La oss ta et eksempel. Du søker om er kredittkort på dagen med en ønsket totalkredit på 50.000 kroner. Om søknaden din blir innvilget vil du i løpet av en ukes tid få tilsendt ditt personlige kredittkort og pin. Kortet har da en kreditt på 50.000 kroner som du står fritt på å bruke til hva du selv ønsker.

Kredittkort er med andre ord nesten som å ha en ekstra bankkonto med penger, det er bare det at det ikke kommer inn mer penger på konto hver måned slik det er ned lønnskontoen din.

Kredittkortet fungere på samme måte som ditt vanlige bankkort gjør og du kan bruke kortet til å betale for både varer og tjenester på nett, eller i butikk, i tillegg til at du kan ta ut kontanter i minibanker verden over.

Koster det mye å bruke kredittkort?

Før du bestiller et kredittkort på dagen bør du være oppmerksom på at kredittkort kommer med en langt høyere rente en mange andre typer lån. Den hovedsakelig grunnen til den høye renten er at banken ikke har noen form for sikkerhet for pengene du bruker og de tar dermed på seg en langt større risiko en de gjør når de låner ut penger til bil og bolig.

Vi er alle opplært til at vi bør unngå høye rentet og det er forsåvidt alltid en god ide, men kredittkort som du kan søke på dagen, skiller seg fra andre typer lån ved at de alltid tilbyr deg en rentefri betalingsutsettelse, som gjør at du ikke trenger å betale renter om du betaler dine avdrag før, eller på forfall.

kredittkort på dagen

Hva er rentefri betalingsutsettelse

Når du tar opp et billån, forbrukslån, eller boliglån vil du få en netbetaligsplan som viser hva du hver måned skal betale i avdrag, renter, gebyr og avgifter. Så fremt renten ikke stiger vil du betale det samme beløpet hver måned/temin, fram til lånet er tilbakebetalt.

Dette er en veldig grei måte å gjøre det på da du til enhver tid vet nøyaktig hva du skal betale hver måned. Med en kredittkort på den andre siden vil dine avdrag variere fra måned til måned ut fra hvor mye du har brukt kortet.

La oss si du har et kredittkort med 50.000 kroner i kreditt på og at banken som har gitt deg kortet tilbyr deg 40 dager rentefri betalingsutsettelse. Om du da en på første dag av måneden bruker kortet til å betale for varer og tjenester verdt 10.000 krone, har du 40 dager på deg til å betale tilbake pengene helt uten at du må betale renter på pengene.

Så snart du har betalt pengene tilbake har du igjen 50.000 kroner tilgjengelig på kortet.

Selv om du får lang periode med rentefri betalingsutsettelse (enkelte kort gir deg opptil 55 dager) er det ikke helt gratis å bruke kredittkortet. Du må regne med at både årsgebyr, termingebyr og fakturagebyr er ting du må betale underveis. Nå er det selvsagt litt surt å betale gebyr til banken, men med tanke på at de gir deg opptil 55 dagers rentefri betalingsutsettelse er det en liten pris å betale for tryggheten et kredittkort gir deg i det daglige.

Hva skjer om jeg ikke betaler innen fristen?

Når du har lånt penger til bil, bolig, forbruk, eller oppussing fra banken vil du som vi har nevnt ha en fast nedbetalingsplan som du må følge. Om du ikke følger den vil du bli pålagt straffegebyr hver gang du ikke betaler innen forfall.

Denne type straffegebyr vil du unngå med kredittkort så lenge du betaler minsteavdraget og gebyr i henhold til din avtale. Så lenge du holder deg til avtalen kan de ikke legge til straffegebyr.

Det sagt vil renten begynne å løpe dagen etter at den rentefrie betalingsutsettelsen er over. Der betyr at om du har brukt 17.000 kroner på kortet ditt og ikke betaler det tilbake før fristen vil det løpe renter på de 17.000 fram til du har betalt dem tilbake. Om du for eksempel betaler 10.000 på før fristen går ut, vil det det bare regnes rente på de resterende 7.000.

Du kan selvsagt fortsatt bruke kortet ditt så lenge det er penger igjen av kredittgrensen din uansett om du har betalt ned innen fristen eller ikke.

Hva kan jeg betale med et kredittkort?

Om du har fått innvilget er kredittkort kan du bruke det til å betale for varer og tjenester over hele verden. Stort sett er alle kredittkort enten av typen Visa, eller Mastercard og de to kortene kan brukes i butikker, på nett og i millioner av minibanker verden over. Det vil si at du kan fritt bruke kredittkortet du søkte om på dagen også når du er ute på reise.

Kan jeg overføre penger fra kredittkort til egen bankkonto?

Kredittkort er en flott måte å sikre at du har litt ekstra penger i bakhånd om du plutselig skulle få uventende utgifter i det daglige. Det kan være at bilen må på service, kjøleskapet tar kvelden, eller at du kommer over et fenomnalt tilbud på flyreiser. Banken legger seg ikke opp i hva du bruker pengene på så du står helt fritt i ditt personlige forbruk.

Om det skulle være at du trenger ekstra penger for å betale regninger, eller du skal kjøpe noen fra en privatperson og dermed trenger penger på din egen bankkonto, er det via en rekke kredittkort også mulig å overføre penger fra kredittkortet og direkte til din personlige bankkonto.

Vær oppmerksom på at dette ikke er mulig med alle kredittkort og at tjenesten ofte kommer med visse gebyr og begrensninger.

Rabatt med kredittkort

Kredittkort er en flott løsning når du trenger litt ekstra penger raskt, eller du rett og slett ønsker å ha litt ekstra sikkerhet i hverdagen. Det koster litt å kredittkort og selv om du ikke bruker seg mye må du betale visse gebyr og avgifter, så hvorfor ikke bruke det mye og aktivt?

Vi har allerede avklart av du får opptil 55 dager med rentefri betalingsutsettelse og legger man til at du kan få rabatt på det alle meste av varer du kjøper i det daglige, er det all grunn til å bruke kortet ditt aktivt.

Det finnes i dag en rekke ulike kredittkort og du kan søke om alle type kredittkort på dagen. Å sende en søknad tar bare noen få minutter og får du ja kan du glede deg over rabatt på alt fra bensin og diesel til bleier, matvarer, flyreiser, møbler, klær, briller, forsikring og en masse annet.

For at du skal kunne motta de ulike rabattene trenger du ganske enkelt bare å betale for varer og tjenester med kredittkortet ditt. Regningen får du i posten og rabatten du har krav på blir trukket av på fakturean slik at du lett kan se hvor mye du har spart med å betale med kredittkortet.

Så og si alle kredittkort kommer med ulike rabatt avtaler, men hvilke butikker og tjenester du får rabatt på kan variere mye fra en kort tilbyder til den andre, så det er lurt å bruke litt tid på å sjekke de ulike kortene først.

Det er tross alt lite vits i å bestille deg et kredittkort på dagen som bare gir deg rabatt på varer og tjenester du aldri bruker, eller på butikker du ikke har nære der du bor. Det fine er at mange av kredittkortene vil gi deg rabatt hos over 200 ulike butikker så du er garantert å finne et kort som kan spare deg også mye penger.

Rabattkort på dagen VS kredittkort på dagen

I dag har flere millioner nordmenn ulike rabattkort i pengeboken og du kan lett søke om rabattkort på dagen som kan sikre deg rabatt, eller cashback på alt fra matvarer til bensin, bleier, briller og flyreiser, men det betyr ikke at rabattkort er det samme som kredittkort.

Rabattkort, eller medlemskort som det også kalles er stort sett helt gratis å få og gir deg enten en liten rabatt i kassen i det du betaler, eller så gir de deg poeng på kortet som du senere kan gjøre om til cashback.

Rabattkort som dette er en ypperlig måte å spare litt penger på, men de vil ikke gi deg like gode rabatter og fordeler som et kredittkort gjør. Velger du det riktige kredittkortet kan til og med tjene bonuspoeng du kan bruke til å betale for flybilletter, og det helt uten at du er ute å flyr. Ja, det er helt sant. Med det riktige kredittkortet som du kan søke om på dagen, kan du i tillegg til gode rabatter tjene bonuspoeng hos ulike flyselskap når du handler drivstoff og matvarer hver uke.

I tillegg til å sjekke hvor og hvor store rabatter du kan oppnå med det beste kredittkortet, bør du også holde et øye med hva maks rabatt er. Mange kredittkort vil kun gi deg rabatt høy rabatt opptil et visst punkt, mens andre kan gi deg litt mindre rabatt i prosent, men også med et høyere tak for hvor mye rabatt du kan få i løpet av et år.

Sjekk hva de ulike grensene er og fokuser på varer og tjenester du bruker mye. På den måten er du sikret å få mest mulig ut av kredittkortet ditt.

Hvordan søke om kredittkort på dagen

Om du ønsker å søke om et kredittkort er det bare å ta en titt på oversikten vår lengre opp på denne siden. Du vil finne en link direkte til søknadsskjema og det tar bare et par minutter å fylle inn en søknad.

Alle kredittkort kommer med visse krav til deg som søker med det kan være stor variasjon fra en bank til neste. Stort sett kan du søke om kredittkort så fremt du er over 18 år gammel, er bosatt i norge, har fast inntekt og er uten betalingsanmerkninger.

Hvor mye du må ha i inntekt for å få godkjent en søknad vil også variere mye fra bank til bank. Enkelte vi kreve så lite som 150.000 kroner i årlig inntekt, mens andre krever 250.000 kroner. Det samme gjelder alder på deg som søker. Det finnes banker som vil gi deg kredittkort om du er 18 år gammel, men det finnes også flere som krever at du er over 23 år gammel for at de skal innvilge en søknad.

Kan jeg få kredittkort om jeg har betalingsanmerkninger?

At du som søker om kredittkort ikke har betalingsanmerkninger er et krav de aller fleste banker og kredittkortselskap har som krav for å innvilge en søknad. Det er dog ikke umulig å få kredittkort om du har anmerkninger ettersom det også finnes selskap som spesialiserer seg på lån til personer med betalingsanmerkninger, men da må du ofte være forberedt på å betale høyere rente og i startetn ha en lavere kredittgrense på kortet.

Med lavere kredittgrense mens at du har mindre penger på kortet. Om du får avslag på et kort med kredittgrense på 10.000 kroner, kan det vært at de banken er villig til å gi deg et kort med en kreditt på 5.000 kroner til å starte med. Ettersom du er kunde og de ser at du betaler for deg kan du søke om at kredittrammen økes.

Ofte stilte spørsmål om kredittkort på dagen

Parametere for å velge det beste kredittkortet

Kredittkortene som ble analysert i løpet av 2023 for å skape denne rangeringen hører til flere ulike bedrifter, flere av dem banker, som tilbyr kvalitetsprodukter og tjenester med lave eller ikke-eksisterende avgfiter. For å kunne lage denne rangeringen over de beste kredittkortene, har vi sammenlignet de ulike spesifikasjonene og forskjellige funksjonene som vil være relevante for brukere. Med målet om å forklare disse, vil vi forklare funksjonene i detalj slik at det kan være en avgjørende faktor for en bruker som skal velge ett kort fremfor et annet.

Renter: Kredittkort gjør det mulig for eierne sine å få tilgang til penger som lånes av kredittkortselskapet. Dette lånet er ikke gratis, med mindre et spesifikt selskap tilbyr en rentefri periode og lånet er nedbetalt innen denne perioden er over. Etter den rentefrie perioden, vil en nedbetaling av lånet gjøres på samme måte som andre lån og renter vil bli krevd. For å gjøre finansiering gjennom kredittkort så rimelig som mulig, er det alltid en god ide å sjekke beløpet som skal betales i renter og velge kredittkortet med de laveste rentene som også dekker beløpet som trengs.

For at dette skal vises i rangeringen av hvert kredittkort, har vi gitt den høyeste poengsummen til de kortene med lavest rente. Vi har derimot også tatt med den interessefrie perioden som tilbys i betraktning når vi har gitt kredittkort sine poengsum. Renten som tilhører hvert kort finner du sammen med resten av informasjonen om hvert kredittkort. Denne informasjonen vil oppdateres med jevne mellomrom for å sørge for at det korrekt til enhver tid, og for å kunne by på den beste servicen.

Avgifter: Avgifter er en annen faktor som kan væred med på å avgjøre kostnaden av et spesifikt kredittkort. Det er flere ulike typer avgifter som kan dukke opp avhengig av kredittkortselskapet.

  • Årlig avgift
  • Ertsatte tapt, stjålet eller skadet kort
  • Papir faktura
  • Minibank uttak
  • Bevegelser i utlandet: Kjøp, minibank uttak, uttak i bank
  • Valuta kostnad

Det er også en mulighet at avgifter legges til når kortet utstedes, når raske overføringer ønskes, for mangel av bruk for en bestemt tidsperiode og også andre grunner som alltid bør sjekkes direkte med selskapet. Disse avgiftene er derimot enkle å unngå, noe som er grunnen til at de fleste kredittkortselskap ofte velger å droppe dem, og til og med de som har disse avgiftene vil ha en rekke ulike vilkår du kan oppfylle istedet for å betale.

Når det kommer til topplistene på våre sider, ser du at hvert produkt har en tab tilgjengelig du kan klikke på for å se mer detaljer, inkludert kostnaden av hvert kort og andre relevante funksjoner. En høyere score har blitt gitt til de kortene med lave renter og de som lar sine kunder redusere disse kostnadene eller unngå dem helt.

Maksimal kreditt tilgjengelig: Alle kredittkortselskap setter et maksimalt beløp med penger som kunder har tilgang til så fort de har fått godkjent kortet sitt. Vanligvis vil korteiere ha tilgang til så mye penger som mulig, så et kort med en høyere maksgrense vil kunne være av større interesse. Her er det viktig å være oppmerksom på at den maksimal grensen som settes, vil avgjøres på bakgrunn av hver enkel kunde. Selskapet vil sjekke søkerens profil og avgjøre dette på bakgrunn av inntekt, kredittkort og gjeld.

Selv om ikke alle kunder vil motta mengden som vises på listen, ble kreidttkortene rangert på bakgrunn av denne informasjonen, og den høyeste poengsummen ble gitt til de kortene med høyest kredittgrense.

Fordeler: Et kredittkort kan by på en rekke ulike typer fordeler, sånn som: rabatter på utvalgte butikker, cashback, drivstoff rabatter, forsikring osv. Det er mange forskjellige fordeler et kort kan gi sin bruker. Kunder må også vite hvordan de selv skal bruke kortet og deretter avgjøre den beste fordelen for dem.

Siden vår kredittkortside tilbyr generell informasjon om kort, vil alle fordeler bli rangert sammen, uavhengig av typen rabatt som medfølger. Sidene som er dedikert til kredittkort med cashback eller til reise-kredittkort har tatt med disse fordelene i betraktning for å gi dem en høyere poengsum. Kortene i våre rangeringer viser fordelene for hver kort under detaljer taben.

Med all denne informasjonen, og med kunnskapen om hvilke fordeler som anses å være de viktigste, kan vi avgjøre at alle kredittkort i vår rangering vil bli avgjort av poengsummen de får i hver kategori som er nevnt, i tillegg til viktigheten av hver kategori som er som følger:

  • Renter og avgifter: 40%
  • Maksimal kreditt: 25%
  • Rentefri periode: 20%
  • Fordeler: 15%
vurdering av kredittkort