Finn de beste cashback-kortene
Oppdatert: 23:00, 31/08/2023
Om du er på jakt etter de beste kredittkortene som ikke bare gir deg god rente og rentefri betalingsutsettelse, men også kredittkort med cashback, har du kommet til riktig nettside. Det er utrolig mange gode kredittkort på det norske markedet i dag og konkurransen er beintøff. Alle kredittkortselskap ønsker seg så mange kunder som mulig og ved å tilby deg kredittkort med cashback håper de å få også deg som kunde.
Beste kredittkort med cashback i september 2023
Ettersom det er utrolig mange tilbydere av kredittkort med cashback i Norge kan det være vanskelig å skulle finne det kortet som passer best for deg og ditt handlemønster, men ikke bekymre deg for det. Våre eksperter følge markedet tett og vil til enhver tid holde det oppdatert på de beste kortene og hvilke cashback tilbud og betingelser de tilbyr deg som kunde.
Re:member Black
Maks kreditt
150 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
27,86 %
Betalingsutsettelse
45 dager
FlexiVisa
Maks kreditt
100 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
24,6 %
Betalingsutsettelse
50 dager
*Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.
Santander Red
Maks kreditt
100 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
17,1 %
Betalingsutsettelse
50 dager
Ikano Visa
Maks kreditt
100 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
24,93 %
Betalingsutsettelse
50 dager
*Eksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 21,99 %, kostnad 1846 kr, totalt 16 846 kr.
Morrow Bank MasterCard
Maks kreditt
100 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
24,73 %
Betalingsutsettelse
50 dager
**Brukersteder registrert som e-handelsvirksomheter av Mastercard
Bank Norwegian Visa
Maks kreditt
150 000 kr
Årsgebyr
0 kr
Effektiv rente*
23,10 %
Betalingsutsettelse
45 dager
**Gjelder kjøp inntil kr 150 000 per kalenderår.
Hva er et kredittkort med cashback?
Når du bruker et kredittkort til å betale for varer og tjenester bruker du kredittkortselskapet, eller bankens penger. Det betyr at hver gang du handler og betaler med kortet låner du penger. Det er dog ikke så skummelt som det høres ut ettersom de alle kredittkort gir deg en periode med rentefri betalingsutsettelse.
Så hvordan fungerer kredittkort og cashback egentlig? Når du handler betaler du med kredittkort slik du ellers gjør med bankkortet ditt i kassen etter at du er ferdig med å handle. Butikken får penge fra kredittkortselskapt og du får en faktura hver måned fra kredittkortselskapet. Det er kredittkortselskapet som sørger for at du får den cashback du har krav på. De trekker cashback beløpet fra på din faktura din slik at du til slutt betaler mindre for varen en du ville om du betalt med vanlig bankkort.
Det er kredittkortselskapet selv som gir deg cashback og ikke butikken eller tjenesten du har kjøpt. Kredittkortselskapet har ofte inngått ulike avtaler med butikker og tjenestetilbydere slik at de kan tilby deg en best mulig cashback avtale, men det finnes også cashback tilbud hvor kredittkortselskapet ikke har avtaler og selv dekker cashback de gir deg som kunde.
Det er i dag utallige kredittkorttilbydere i Norge og flere av kredittkortene med cashback, kan sikre deg cashback hos mer en 200 ulike butikker og tjenester. Det betyr at uansett hva det er du handler meste av, være det deg drivstoff, flyreiser, matvarer, møbler, klær eller bleier for den del, vil du kunne finne et kredittkort som gir deg cashback.
Ulike cashback løninger
Cashback på kredittkort er er som du skjønner både lukrativ og enkelt for deg som forbruker, men før du bestiller deg et kredittkort med cashback bør du sette deg inn i de ulike typene cashback du vil kunne få tilbud om. Cashback kan deles i tre ulike grupper. Generell cashback, bransjespesifikk cashback og spesifikk cashback. Alle tre har de sine fordeler og desto bedre du setter deg inn i hva de ulike typene gir deg, desto mer kan du sitte igjen med av cashback.
Generell Cachback
Når man snakker om generell cashback snakker vi om kreditkort som gir deg en viss cashback uansett hva, eller hvor du handler. Du kan med andre ord få cashback når handler både drivstoff, eller kjøper det en kopp kaffe på vei til jobb.
Kredittkort med generell cashback kan høres veldig forlokkende ut, men det er viktig at du skjønner at dette er også kredittkortene med den laveste cashback raten. Med andre ord vil kredittkortselskapet trekke fra et mindre pengebeløp på dine faktura en hva andre kredittkort med mer spesifikke cashback løsninger vil gjøre.
Så lenge kredittkortselskapet gir deg en god periode med rentefri betalingsutsettelse og ikke krever gebyr hver gang du bruker kortet, er dette gode kort for deg som ikke vil bruke for mye energi i det daglige på å jakte de beste cashback tilbudene.
Kredittkort fra Bank Norwegian er et godt eksempel på et kredittkort med generell cashback. De gir deg 1 prosent cashback uansett hva det er du bruker kortet til i form av såkalte CashPoints som du siden kan bruke til å betale for flybilletter eller andre tjenester hos Norwegian. Handler du for 100.000 kroner på kredittkortet i løpet av et år, får du alltså cashback på 1.000 kroner som du kan bruke hos Norwegian. På ingen måte et dårlig tilbud om du flyr mye med selskapet.
Bransje og kategori cashback
Når du skal vurdere hvilket kredittkort med cashback som gir deg den beste avtale bør du se nøye på de ulike bransjene og varekategoriene de gir deg cashback på. Det er helt vanlig at kredittkort kan gi deg cashback på klær, matvarer, drivstoff, briller, bleier, sko og elektronik hos bestemte kjeder.
Det kan for eksempel være at du får 5 prosent cashback når du handler hos Cubus, eller 3 prosent når du fyller bensin eller diesel ved en Shell stasjon. Det er viktig å huske på at cashback relatert til en bestemt bransje, eller kjede, kun gir deg cashback hos den enkelte. Om du glemmer deg av og fyller opp tanken hos Esso i stedet vil du dermed ikke få cashback på det kjøpet.
Den store fordelen med Bransje og kategori cashback kontra general cashback, er at du får langt mer cashback med disse avtalene. Det er heller ikke uvanlig at kredittkortselskapet i samarbeid med kjeden eller butikken i bestemte perioder gir deg ekstra høy cashback.
Eksempler på dette kan være 10 prosent cashback på alt av helse og velvære produkter du kjøper i løpet av mai måned, eller 8 prosent cashback på alt av klær og sko du kjøper hos en bestemt kjede i august.
Cashback tilbud som dette medfører at du må bruke mer tid i det daglige på å passe på alle de ulike tilbudene, men som du skjønner kan det raskt betale seg om du følger godt med å planlegger dine innkjøp.
Hvilke Bransjer og kategorier du kan få cashback hos vil variere mye fra et kredittkort til neste, så det er alltid lurt å sjekke at de tilbyr deg cashback hos butikker og tjenestetilbydere du faktisk har i nærheten av hvor du bor og faktisk bruker i det daglige.
Spesifikk cashback
Den tredje og siste gruppen med cashback er spesifikk cashback. Spesifikk cashback er alltid knyttet til enten en spesifikk kjede, eller en spesifikk varegruppe. Det kan for eksempel være cashback på alle kjøp hos Elkjøp, men bare på lørdag og søndag. Fordelen med spesifikk cashback er at du alltid får en betydelige høyere cashback en du gjør med andre cashback typer.
Igjen må du selv passe på at du ikke går glipp at tilbud som dette, men stort sett vil alle kredittkort med cashback sende deg informasjon om alle deres spesifikke cashback tilbud, så igjen er det bare for deg å følge med å planlegge dine innkjøp.
Hvordan tjene mest mulig penger med cashback
Cashback er en ypperlig måte å spare penger i det daglige og som vi alle vet er en krone spart, en krone tjent. Mange av oss er opptatt av å få best mulig tilbud når vi skal kjøpe varer og tjenester, og hvorfor ikke? Det er da ingen grunn til at du skal betale mer en du absolutt må.
Finn de beste kredittkort med cashback
Det er flere ting du bør gjøre for å endre opp med det beste kredittkortet med cashback som passe de og ditt kjøpemønster, men følg disse tre enkle stegene og vi kan love du finner det kortet som passer deg best.
- Finn de kredittkort som gir det cashback på varer du kjøper ofte og butikker du liker
- Analyser hvilket kort som gir deg høyest cashback i prosent på varer du kjøper mest av
- Sjekk hvilke rente og betingelser hvert kort gir deg
Det aller første du bør gjøre om du vil tjene store summer ved hjelp av cashback er å analysere alle de ulike kredittkortene og hvilke typer cashback de tilbyr deg. Husk å ikke bare se på prosenten de gir deg i cashback, men også på hvilke produkter og butikker du får cashback hos. Det er lite poeng i å bestille er kredittkort med cashback på varer du aldri kjøper, eller fra butikker du ikke har i nærheten av hvor du bor.
Start med å finn kort som gir deg rabatt på varer du kjøper ofte og fra butikker du liker. Første etter at du har funnet dette bør du se på hvor mye cashback.
Når du har funnet det et par kort som gir deg cashback på varer du kjøper ofte og butikker du liker, er tiden innen for å se på ting som rente, betalingsutsettelse og andre vilkår som følger med ethvert kredittkort.
Ved å følge denne framgangs metoden vil du være sikker på å du ender opp med å søke om et kredittkort med cashback som gir deg de aller beste fordelene ut fra ditt handlemønster.
Kan jeg ha flere kredittkort med cashback?
Hvor mange kredittkort en person kan ha er et spørsmål vi ofte får fra våre lesere. Svaret er at du kan ha så mange kredittkort du bare ønsker. Det er ingen lovgivning som setter en stopper for hvor mange kredittkort en person kan ha, men husk at det er opp til ethvert kredittkortselskap om de velger å innvilge deg er kort eller ikke.
Det sagt er det en god ide å ha flere kredittkort med cashback så fremt det ikke koster for mye å ha og bruke kortet i det daglige. Det er ikke uvanlig at kredittkort med cashback kommer med både årsavgift og gebyr for bruk av kortet, så sjekk dette før du søker om et kort du vil bruke veldig lite. Det kan fort være at ulike gebyr og kostnader gjør at cashbacken du får blir spist opp om du bruker kortet lite i løpet av et år.
Ut over det kan det være en god ide å ha ulike kredittkort som også gir deg cashback ettersom alle kort tilbyr ulike typer cashback. Det kan for eksempel være at du bruker et kredittkort med generell cashback i det daglige, mens du har et annet kort som sikrer deg cashback ved kjøp av bestemte varer fra en bestemt butikk og et tredje kort som gir deg god cashback på drivstoff.
Om du går for løsningen med flere ulike kredittkort med cashback er det dog helt avgjørende at du ser nøye på de totale kostnader med hvert enkelt kort.
Hvorfor tilby kredittkort med cashback?
Mange av våre lesere lurer på hvorfor kredittkortselskap tilbyr cashback, når de på toppen av det også gir oss rentefri betalingsutsettelse. Vel, svaret er at rabatter og cashback er en ypperlig måte å tiltrekke seg nye kunder på. Som mennesker er vi alltid på utkikk etter best mulig tilbud på ulike varer og tjenester og ved å tilby gode cashback tilbud er det lettere å få vår oppmerksomhet.
Ut over det er cashback en aldri så liten gamble for kredittkortselskapene. Om absolutt alle kunder hadde betalt regningen sin før den rentefire betalingsperioden var over ville de ikke tjene penger på kortene sine. Sannheten er dog at det vil alltid være kunder som ikke betaler ned hele beløpet innen fristen og legger man til gebyr, og avgifter er vil kredittkortselskapene alltid tjene penger. Ofte har de også avtaler med ulike butikker og kjeder som gir dem cashback på bestemte varer, mens de tjener penger på alle andre produkter vi kjøper uten cashback.
Det blir litt som at du handler på Rema 1000 da de har tilbud på kjøttdeig. Sannsynligheten for at du kjøper en rekke andre varer som ikke gir cashback er stor og dermed så tjener både du oig butikken på cashback løsningen.
Kredittkort med cashback VS rabattkort
Med en rekke ulike kort på markedet kan det være vanskelig å se forskjellen på kredittkort med cashback og et rabattkort. I stor grad gjør de to kortene det samme, men det er også store forskjeller.
Som vi har avklart allerede vil du med et kredittkort med cashback låne penger at banken, eller kredittkortselskapet og siden betale en faktura, hvor de har trukket fra cashback du har opparbeidet det i løpet av den siste tiden. Så lenge du betaler det utestående beløpet for den rentefrie betalingsperioden er over, slipper du også å betale renten på pengen du har lånt.
Rabattkort på sin side gir deg rabatt på utvalgte varer og tjenester når du betaler for dem, enten med kontanter eller bankkort. Rabatten du har krav på vil bli trukket fra i kassen for du betaler. Du får med andre ord rabatten din umiddelbart, men du må også betale for deg umiddelbart.
Rabattkort kan også gi cashback i form at poeng du tjener hver gang du handler. Avhengig at type kort du jar, vil du kunne bruke poengene til å betale for nye varer, eller du kan i enkelte tilfeller gjør poeng om til kontanter.
Fordeler med kredittkort med cashback
Det er mange gode grunner til å skaffe deg et eller flere kredittkort med cashback. Ikke bare kan du spare betydelige summer på ulike varer og tjenester som du kjøper i det daglige, men du kan også få bedre oversikt over ditt eget forbruk og på samme tid bygge opp din egen kredittscore.
Så lenge du betaler ned kredittkortet innen den rentefrie betalingsperioden er over, vil det koste deg minimalt å bruke kortet. Det er dermed en vinn vinn situasjon uansett hvordan du snur og vender på det.
Hvem passer kredittkort med cashback for?
Kredittkort med cashback passer alle forbrukere i Norge. Om du er spesielt opptatt av å alltid få de beste tilbudene eller ikke, vil du med et kredittkort som tilbyr cashback kunne spare penger hele året gjennom helt uten at du trenger å tenke over det.
I tillegg er du alltid sikret å ha litt ekstra penger i bakhånd om det skulle dukke opp uforutsette utgifter slik det ofte gjør. Så lenge du finner deg et kredittkort med lave gebyr og avgifter er det ingen grunn til at du ikke bør søke om et kort.
Hvordan søke om kredittkort med cashback?
Som du kan se i oversikten vår lengre opp på siden er det ikke mangel på gode kredittkort med cashback i Norge, så før du bestemmer deg bør du bruke muligheten vårt verktøy til å finne det kortet som passer deg aller best.
Når du har funnet et kort du føler passer deg og ditt forbruk er klikke på linken så tar vi deg rett til søknadsskjema. Selve søknadsprosessen er relativ enkel uansett hvilket kredittkort du søker om å du må kun opplyse om standard ting navn, adresse, epost, inntekt og gjeld. Det tar bare noen få minutter å fylle ut en søknad og så fremst du gir korrekt opplysninger på alt de ber om, kan du forvente å få svar i løpet i løpet av kort tid.
Om din søknad godkjennes vil du kunne få beskjed samme dag og korte bli sendt ut så snart alle papirer er signert. Stort sett kan du forvente å ha ditt nye kredittkort med cashback kommer i posten i løpet av 7 til 10 dager.
Ofte stilte spørsmål om kredittkort med cashback
Parametere for å velge det beste kredittkortet
Kredittkortene som ble analysert i løpet av 2023 for å skape denne rangeringen hører til flere ulike bedrifter, flere av dem banker, som tilbyr kvalitetsprodukter og tjenester med lave eller ikke-eksisterende avgfiter. For å kunne lage denne rangeringen over de beste kredittkortene, har vi sammenlignet de ulike spesifikasjonene og forskjellige funksjonene som vil være relevante for brukere. Med målet om å forklare disse, vil vi forklare funksjonene i detalj slik at det kan være en avgjørende faktor for en bruker som skal velge ett kort fremfor et annet.
Renter: Kredittkort gjør det mulig for eierne sine å få tilgang til penger som lånes av kredittkortselskapet. Dette lånet er ikke gratis, med mindre et spesifikt selskap tilbyr en rentefri periode og lånet er nedbetalt innen denne perioden er over. Etter den rentefrie perioden, vil en nedbetaling av lånet gjøres på samme måte som andre lån og renter vil bli krevd. For å gjøre finansiering gjennom kredittkort så rimelig som mulig, er det alltid en god ide å sjekke beløpet som skal betales i renter og velge kredittkortet med de laveste rentene som også dekker beløpet som trengs.
For at dette skal vises i rangeringen av hvert kredittkort, har vi gitt den høyeste poengsummen til de kortene med lavest rente. Vi har derimot også tatt med den interessefrie perioden som tilbys i betraktning når vi har gitt kredittkort sine poengsum. Renten som tilhører hvert kort finner du sammen med resten av informasjonen om hvert kredittkort. Denne informasjonen vil oppdateres med jevne mellomrom for å sørge for at det korrekt til enhver tid, og for å kunne by på den beste servicen.
Avgifter: Avgifter er en annen faktor som kan væred med på å avgjøre kostnaden av et spesifikt kredittkort. Det er flere ulike typer avgifter som kan dukke opp avhengig av kredittkortselskapet.
- Årlig avgift
- Ertsatte tapt, stjålet eller skadet kort
- Papir faktura
- Minibank uttak
- Bevegelser i utlandet: Kjøp, minibank uttak, uttak i bank
- Valuta kostnad
Det er også en mulighet at avgifter legges til når kortet utstedes, når raske overføringer ønskes, for mangel av bruk for en bestemt tidsperiode og også andre grunner som alltid bør sjekkes direkte med selskapet. Disse avgiftene er derimot enkle å unngå, noe som er grunnen til at de fleste kredittkortselskap ofte velger å droppe dem, og til og med de som har disse avgiftene vil ha en rekke ulike vilkår du kan oppfylle istedet for å betale.
Når det kommer til topplistene på våre sider, ser du at hvert produkt har en tab tilgjengelig du kan klikke på for å se mer detaljer, inkludert kostnaden av hvert kort og andre relevante funksjoner. En høyere score har blitt gitt til de kortene med lave renter og de som lar sine kunder redusere disse kostnadene eller unngå dem helt.
Maksimal kreditt tilgjengelig: Alle kredittkortselskap setter et maksimalt beløp med penger som kunder har tilgang til så fort de har fått godkjent kortet sitt. Vanligvis vil korteiere ha tilgang til så mye penger som mulig, så et kort med en høyere maksgrense vil kunne være av større interesse. Her er det viktig å være oppmerksom på at den maksimal grensen som settes, vil avgjøres på bakgrunn av hver enkel kunde. Selskapet vil sjekke søkerens profil og avgjøre dette på bakgrunn av inntekt, kredittkort og gjeld.
Selv om ikke alle kunder vil motta mengden som vises på listen, ble kreidttkortene rangert på bakgrunn av denne informasjonen, og den høyeste poengsummen ble gitt til de kortene med høyest kredittgrense.
Fordeler: Et kredittkort kan by på en rekke ulike typer fordeler, sånn som: rabatter på utvalgte butikker, cashback, drivstoff rabatter, forsikring osv. Det er mange forskjellige fordeler et kort kan gi sin bruker. Kunder må også vite hvordan de selv skal bruke kortet og deretter avgjøre den beste fordelen for dem.
Siden vår kredittkortside tilbyr generell informasjon om kort, vil alle fordeler bli rangert sammen, uavhengig av typen rabatt som medfølger. Sidene som er dedikert til kredittkort med cashback eller til reise-kredittkort har tatt med disse fordelene i betraktning for å gi dem en høyere poengsum. Kortene i våre rangeringer viser fordelene for hver kort under detaljer taben.
Med all denne informasjonen, og med kunnskapen om hvilke fordeler som anses å være de viktigste, kan vi avgjøre at alle kredittkort i vår rangering vil bli avgjort av poengsummen de får i hver kategori som er nevnt, i tillegg til viktigheten av hver kategori som er som følger:
- Renter og avgifter: 40%
- Maksimal kreditt: 25%
- Rentefri periode: 20%
- Fordeler: 15%