Det beste bensinkortet, med de beste betingelsene 2024

Oppdatert: 06:03, 07/02/2024

Bensin og diesel har alltid vært kostbart i Norge, men det finnes en rekke ulike bensinkort på markedet som kan sikre deg gode rabatter og store besparelser hvert år. Vi har sjekket norske bensinkort slik at du raskt og enkelt kan finne det beste kortet for deg.

Beste bensinkort i februar 2024

FlexiVisa

Santander FlexiVisa kredittkort 4.5 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

24,6 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.

Slik vurderer vi

Ikano Visa

Ikano kredittkort 4.7 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

100 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

24,93 %

Betalingsutsettelse

50 dager

*Eksempel: 15 000 kr o/12 md gir eff. rente 21,99 %, kostnad 1846 kr, totalt 16 846 kr.

Slik vurderer vi

Danske Bank 365 Privat MasterCard

Danske Bank 365 Privat MasterCard 3.9 / 5
Annonselenke
Søk nå

Maks kreditt

50 000 kr

Årsgebyr

0 kr

Effektiv rente*

25.53 %

Betalingsutsettelse

45 dager

*Eksempel: Eff. rente 25,47% kr 25.000 o/12 mnd, kost. 3 207 totalt kr. 28 207

Slik vurderer vi

Hva er et bensinkort?

Vi har alle ulike bankkort, kredittkort, medlemskort og fordelskort som gir oss rabatt i bestemte butikkjeder. Et bensinkort på sin side, fungerer på mange måter som en kombinasjon av et kredittkort og et medlemskort. Ved å bruke et bensinkort hver gang du fyller bensin eller diesel, kan du oppnå betydelig rabatt på pumpeprisen, noe som med dagens priser kan bety betydelige besparelser i løpet av et år.

Det finnes i dag en rekke tilbydere av bensinkort i Norge og i tillegg til at alle de store bensinstasjonskjedene tilbyr sine egne kort, kan du også oppnå rabatt på drivstoff ved å bruke ulike kredittkort fra bestemte banker, i tillegg til fordelskort som Trumf og Coop kort.

Hvor mye du får i rabatt varierer mye fra en type bensinkort til et annet. Det samme gjelder renter, hvordan rabatten utbetales og betingelser for betaling.

Enkelte kort vi gi deg rabatt i kassen i det du betaler for drivtoffet du har fylt på tanken. Denne typen kort fungerer som et rent medlemskort, eller fordelskort med ulike rabatter. Et eksempel på et slikt bensinkort er Trumf.

Andre bensinkort fungerer som et rent kredittkort hvor du fyller drivstoff når du trenger det, før du får en faktura hver måned med ditt totale forbruk etter at de har trukket fra rabatten på pumpeprisen.

Bensinkort knyttet til en bestemt kjede

Det er flere ting du bør sjekke nøye før du bestemmer deg for hvilket bensinkort som passer deg best. Både rente, rabatt og tilbakebetaling er faktorer du alltid bør sjekke, men aller først må du sjekke hvilke bensinstasjoner kortet gir deg rabatt ved.

Det er nemlig ikke slik at alle bensinkort gir deg rabatt på alle stasjoner over hele Norge. Et kort kan for eksempel virke som det aller beste kortet med tanke på hvor mye rabatt det gir deg på pumpeprisen på bestemte stasjoner, men det hjelper lite om den kjeden ikke er å finne i nærheten av hvor du bor.

Bensin og diesel er kostbart og hele poenget med et bensinkort blir borte om du må bruke lang tid på å kjøre til en bestemt bensinstasjon langt unna hvor du bor eller jobber.

Det er derfor lurt å starte med å tenke over hvilke bensinstasjoner du kjører forbi daglig, eller flere ganger i uken. Når du har kartlagt de ulike kjedene i ditt område, er det langt lettere å vurdere de bensinkortene som faktisk gir deg rabatt på de stasjonene du har i nærheten.

Det finnes en rekke kort bensinkort som gir deg rabatt på alle kjeder som du kan finne i Norge, men det er også flere ulike kort som utelukkende gir deg rabatt på hos en bestemt kjede.

Fordeler og ulemper med bensinkort

Det er med bensinkort som det er med ulike bankkort og kredittkort, både fordeler og ulemper du bør tenke over før du bestemmer deg for hvilket bensinkort som er rett for deg.

Fordeler og ulemper med bensinkort

Det er med bensinkort som det er med ulike bankkort og kredittkort, både fordeler og ulemper du bør tenke over før du bestemmer deg for hvilket bensinkort som er rett for deg.

Fordeler med bensinkort

 • Uansett hvilket bensinkort du bestemmer deg for vil du oppnå en viss rabatt på pumpeprisen
 • Med et bensinkort kan du enklere holde kontroll over hvor mye du faktisk bruker på drivstoff hver måned og år
 • Med et bensinkort som lar deg fylle drivstoff på kreditt, vil du alltid kunne fylle opp tanken, selv om det skulle være litt trangt med penger akkurat den uken
 • Mange bensinkort vil gi deg ubegrenset rabatt, og kjører du mye kan du spare mye penger hvert år
 • Enkelte bensinkort gir deg både rabatt i kassen og en mindre prosentandel som cashback hvert år. Dette er en flott måte å spare penger på og med et høyt forbruk av drivstoff kan det raskt bli snakk om en betydelig cashback hvert år
 • Det finnes en rekke bensinkort som er helt gratis å motta og bruke
 • Enkelte bensinkort tilbyr rentefri betalingsutsettelse på opptil 50 dager. Du kan med andre ord fylle drivstoff og ikke betale før etter 50 dager. Det er en flott løsning for måneder hvor du har ekstra utgifter, men husk at om du ikke betaler innen fristen begynner det å løpe på veldig høye renter.

Ulemper med bensinkort

 • Der er langt fra alle bensinkort som gir deg rabatt på alle bensinstasjoner og det kan være at du må kjøre langt for å oppnå best mulig rabatt
 • Bensinkort som lar deg fylle bensin når du vil, men bare betale regningen en gang i måneden, kan raskt bli veldig kostbare om du ikke har råd til å betale hele beløpet når regningen kommer. Kort som dette har vanligvis veldig høye renter, og dersom du ikke kan betale innen fristen, vil du tape hele rabatten og vel så det
 • Enkelte bensinkort kommer med årlig gebyr

Hvem passer bensinkort for?

Bensinkort er noe alle som eier og kjøre bil i Norge bør ha. Til tross for at Norge er en betydelig oljenasjon, er drivstoff utrolig dyrt og det er ingenting som tyder på at prisen vil gå ned i årene som kommer. Med et bensinkort kan du oppnå rabatt på mellom 30 øre literen og helt opp til 90 øre i enkelte tilfeller.

Med høye, og ikke minst uforutsigbare pumpepriser, kan det det riktige bensinkortet sikre deg betydelige besparelser i løpet av året. Mange tenker at et bensinkort bare er for bedrifter, eller de som kjører mye i jobben, men sannheten er at et godt bensinkort er noe vi alle burde ha.

Uansett om du bare fyller tanken en gang i måneden eller om du fyller hver uke, vil du betale mer for drivstoff enn hva du trenger å gjøre dersom du ikke har et bensinkort. Er det noen som helst grunn til å betale mer for en vare enn du absolutt må?

Nei, selvsagt er det ikke det. Bensin og diesel er dyrt nok som det er i Norge, så kan du få rabatt på hver eneste liter du fyller er det galskap å ikke gjøre så. Det finnes i dag en hel rekke flotte bensinkort å velge mellom, og både privatpersoner og bedrifter kan finne et kort som passer dem og deres forbruk.

Flere av kortene som norske forbrukere kan søke om er helt gratis å motta og det koster heller ingenting å ha kortet hvert år. Et godt bensinkort er med andre ord den absolutt enkleste måten for deg å betale mindre for bensin og diesel.

Bensinkort for privatpersoner

De aller fleste bensinkort på markedet er beregnet på privatpersoner og det finnes en rekke kort du kan søke om helt gratis, og uten at det kreves bevis på inntekt etc. Denne type kort er å regne som medlemskort som gir visse fordeler, som rabatt på både bensin og diesel, men du må betale for drivstoff i kassen etter at du har fylt opp tanken. Rabatten som kortet gir det rett på, trekkes fra i kassen slik at du får rabatten med en gang.

Om du ønsker muligheten for å utsette betaling i opptil 50 dager, må du finne deg et bensinkort som fungerer på samme måte som vanlige kredittkort fra banken din gjør. Denne type kort har en litt lengre søknadsprosess og både din personlige inntekt og kredittscore vil være avgjørende for om du får tilbud om denne type bensinkort.

Før du bruker en masse tid på å vurdere de ulike bensinkortene på markedet, bør du sjekke med banken din først. Om du allerede har et kredittkort fra dem kan det være at du allerede får rabatt på drivstoff om du betaler med kredittkortet.

De aller fleste kredittkort norske banker tilbyr kommer med ulike rabatter og cashback løsninger, så det kan være at du har krav på rabatter du ikke er oppmerksom på.

Om du ønsker å holde drivstoffkostnader totalt adskilt fra resten av husholdningens økonomi, kan det dog være lurt å søke om et rent bensinkort med rentefri betalingsutsettelse. Da vil du motta en faktura hver måned som viser nøyaktig hvor mye dere bruker på drivstoff og hvor mye du har oppnådd i rabatt siden du sist mottok faktura.

Bensinkort for bedrifter

Alle som driver en suksessfull bedrift, eller butikk vet at man må holde et godt øye på alle utgifter og alltid lete etter steder hvor man kan kutte utgifter, selv i gode tider. Det var en tid da bare bedrifter kunne søke om bensinkort, men slik er det heldigvis ikke lengre. I dag kan alle søke om et bensinkort, men bedrifter og da spesielt bedrifter med en større bilpark kan oppnå ekstra rabatter og fordeler ettersom forbruket deres er langt høyere en den gjennomsnittelige privatperson.

Om din bedrift har en større bilpark kan det være lurt å kontakte ulike tilbydere av bensinkort å undersøke om dere kan oppnå ekstra rabatt på drivstoff og ulike varer og tjenester dagens bensinstasjoner tilbyr.

For bedrifter er bensinkort med rentefri betalingsutsettelse ekstra positivt ettersom de ofte har store drivstoff utgifter i det daglige, men gjerne ikke får betalt av sine kunder for 30 til 50 dager etter at varene er levert, eller jobben er utført.

Hvordan søke om bensinkort?

Mange av oss søker ikke om bensinkort da vi tror at prosessen er komplisert, eller at vi ikke har inntekt nok til å få innvilget en bensinkort, men du bør ikke la slik tanker stoppe deg fra å oppnå den rabatten du har krav på.

Når det kommer til søknadsprosessen er den stort sett veldig enkel og du kan søke direkte via oss. Det er bare å gå opp til toppen av denne siden hvor du finner oversikten over anbefalte bensinkort. Klikk på søk knappen og vi tar deg direkte til søknadsskjema.

Uavhengig av om du søker er bensinkort med eller uten kreditt tar det bare noen minutter å fylle ut en søknad, dog et bensinkort med kreditt og rentefri betalingsutsettelse tar litt lengre tid, da de naturligvis krever litt mer informasjon om deg som søker.

Går du får et bensinkort uten kreditt kreves det minimalt med informasjon og du vil i løpet av få dager kunne motta ditt nye bensinkort i posten slik at du kan oppnå rabatt hos ulike bensinstasjoner.

For et bensinkort som gir det rentefri betalingsutsettelse vil det stilles visse krav som enhver søker må oppfylle. Kravene vil variere noen fra en tilbyer til en annen, men om du kan svare ja på følgende spørsmål, er det gode muligheter for at du kan få et bensinkort med kreditt.

 • Er du over 18 år gammel og bosatt i Norge?
 • Har du inntekt på over 150.000 kroner i året?
 • Du er uten betalingsanmerkninger de siste tre årene?

Bensinkort med kreditt og rentefri betalingsutsettelse har naturligvis langt strengere krav en et kort uten kreditt har, men som du skjønner ut fra punktene over er ikke kravene spesielt strenge.

Vær dog oppmerksom på at et og samme selskap kan tilby ulike bensinkort og om du ikke kvalifisert til det ene kortet, kan det være at de har andre kort de kan tilby deg, så ikke gi opp om du får avslag første gang.

Ofte stilte spørsmål om bensinkort

Parametere for å velge det beste kredittkortet

Kredittkortene som ble analysert i løpet av 2023 for å skape denne rangeringen hører til flere ulike bedrifter, flere av dem banker, som tilbyr kvalitetsprodukter og tjenester med lave eller ikke-eksisterende avgfiter. For å kunne lage denne rangeringen over de beste kredittkortene, har vi sammenlignet de ulike spesifikasjonene og forskjellige funksjonene som vil være relevante for brukere. Med målet om å forklare disse, vil vi forklare funksjonene i detalj slik at det kan være en avgjørende faktor for en bruker som skal velge ett kort fremfor et annet.

Renter: Kredittkort gjør det mulig for eierne sine å få tilgang til penger som lånes av kredittkortselskapet. Dette lånet er ikke gratis, med mindre et spesifikt selskap tilbyr en rentefri periode og lånet er nedbetalt innen denne perioden er over. Etter den rentefrie perioden, vil en nedbetaling av lånet gjøres på samme måte som andre lån og renter vil bli krevd. For å gjøre finansiering gjennom kredittkort så rimelig som mulig, er det alltid en god ide å sjekke beløpet som skal betales i renter og velge kredittkortet med de laveste rentene som også dekker beløpet som trengs.

For at dette skal vises i rangeringen av hvert kredittkort, har vi gitt den høyeste poengsummen til de kortene med lavest rente. Vi har derimot også tatt med den interessefrie perioden som tilbys i betraktning når vi har gitt kredittkort sine poengsum. Renten som tilhører hvert kort finner du sammen med resten av informasjonen om hvert kredittkort. Denne informasjonen vil oppdateres med jevne mellomrom for å sørge for at det korrekt til enhver tid, og for å kunne by på den beste servicen.

Avgifter: Avgifter er en annen faktor som kan væred med på å avgjøre kostnaden av et spesifikt kredittkort. Det er flere ulike typer avgifter som kan dukke opp avhengig av kredittkortselskapet.

 • Årlig avgift
 • Ertsatte tapt, stjålet eller skadet kort
 • Papir faktura
 • Minibank uttak
 • Bevegelser i utlandet: Kjøp, minibank uttak, uttak i bank
 • Valuta kostnad

Det er også en mulighet at avgifter legges til når kortet utstedes, når raske overføringer ønskes, for mangel av bruk for en bestemt tidsperiode og også andre grunner som alltid bør sjekkes direkte med selskapet. Disse avgiftene er derimot enkle å unngå, noe som er grunnen til at de fleste kredittkortselskap ofte velger å droppe dem, og til og med de som har disse avgiftene vil ha en rekke ulike vilkår du kan oppfylle istedet for å betale.

Når det kommer til topplistene på våre sider, ser du at hvert produkt har en tab tilgjengelig du kan klikke på for å se mer detaljer, inkludert kostnaden av hvert kort og andre relevante funksjoner. En høyere score har blitt gitt til de kortene med lave renter og de som lar sine kunder redusere disse kostnadene eller unngå dem helt.

Maksimal kreditt tilgjengelig: Alle kredittkortselskap setter et maksimalt beløp med penger som kunder har tilgang til så fort de har fått godkjent kortet sitt. Vanligvis vil korteiere ha tilgang til så mye penger som mulig, så et kort med en høyere maksgrense vil kunne være av større interesse. Her er det viktig å være oppmerksom på at den maksimal grensen som settes, vil avgjøres på bakgrunn av hver enkel kunde. Selskapet vil sjekke søkerens profil og avgjøre dette på bakgrunn av inntekt, kredittkort og gjeld.

Selv om ikke alle kunder vil motta mengden som vises på listen, ble kreidttkortene rangert på bakgrunn av denne informasjonen, og den høyeste poengsummen ble gitt til de kortene med høyest kredittgrense.

Fordeler: Et kredittkort kan by på en rekke ulike typer fordeler, sånn som: rabatter på utvalgte butikker, cashback, drivstoff rabatter, forsikring osv. Det er mange forskjellige fordeler et kort kan gi sin bruker. Kunder må også vite hvordan de selv skal bruke kortet og deretter avgjøre den beste fordelen for dem.

Siden vår kredittkortside tilbyr generell informasjon om kort, vil alle fordeler bli rangert sammen, uavhengig av typen rabatt som medfølger. Sidene som er dedikert til kredittkort med cashback eller til reise-kredittkort har tatt med disse fordelene i betraktning for å gi dem en høyere poengsum. Kortene i våre rangeringer viser fordelene for hver kort under detaljer taben.

Med all denne informasjonen, og med kunnskapen om hvilke fordeler som anses å være de viktigste, kan vi avgjøre at alle kredittkort i vår rangering vil bli avgjort av poengsummen de får i hver kategori som er nevnt, i tillegg til viktigheten av hver kategori som er som følger:

 • Renter og avgifter: 40%
 • Maksimal kreditt: 25%
 • Rentefri periode: 20%
 • Fordeler: 15%
vurdering av kredittkort